Profvoetbal en businessclubs, soms een ‘bittere bal’

By Eefje Nieuwenhout | Overige

okt 20 2016

img-20160913-wa0000-1Bij voetbal hoort sponsoring, bij sponsoring horen sponsoren. Eefje Nieuwenhout over die combinatie.Sponsoren ontvang je het liefst in een businesslounge of -club, waar voor, tijdens en na de wedstrijd onder het genot van een biertje en bitterballen, over voetbal en zaken wordt gepraat. Bij bier en bitterballen, hoort personeel. Horecapersoneel. Daar hoorde ik bij, gedurende 15 jaar als horecamedewerkster bij verschillende Businessclubs. Voetbal dus, een sport, of beter nog, een topsport, waar de conditie en vitaliteit van de spelers úiterst serieus wordt genomen. Nou ja, voetbal en de conditie van de spelers, je zou het met een korreltje zout kunnen nemen.

Het geluk terugkrijgen

Mijn naam is Eefje Nieuwenhout van L’eefje Lifestyle. Ik geef mensen een stukje geluk terug in het leven. Door middel van begeleiding op voeding heb ik zelf weer het geluk terug gekregen en dit geef ik graag door aan anderen. Gezondheid is ons meest kostbare bezit. Wordt deze in kleine of grote mate bedreigd, wordt ook ons geluk bedreigd? Bedenk eens wat het jou doet om lekker in je vel te zitten en je vitaal te voelen. ‘s Morgens fit en uitgerust opstaan, je sportprestaties naar een hoger niveau brengen zonder blessures. Maar ook die ellendige extra kilo’s kwijt raken en daardoor weer op een foto willen/durven, of met je kinderen kunnen buitenspelen. Door middel van één op één begeleiding, in combinatie met de voeding van Herbalife (officiële voedingssponsor van onder andere Ajax) hebben mensen deze resultaten bereikt.

Emotie

Voetbal is emotie en deze emoties worden zonder blikken of blozen gedeeld, met elkaar én tegen elkaar. Elke club kent zijn harde kern. De pers kan er zijn lol in op, want er valt altijd wat te beleven. Maar de businessclub, dat is andere koek, in de volksmond is dat waar de ‘bobo’s’ zitten. Bobo of niet, na tien bier is het kaf niet meer van het koren te scheiden.

In al die jaren ‘in het veld’, heb ik op behoorlijk wat posities gespeeld: van serveerster (een zeer ontwikkelde rechter schouder) tot barvrouw (vingervlugge taphandjes) en van asbakken legen tot ‘bitterballen-meisje’ (WACHT, Wát? Bitter”ballen”-meisje…!) Maak je borst maar nat, als je met de hapjes rond mocht. Je krijgt er een sterke rug van en zeer ontwikkelde oren! Wat die oren hoorden, dat maakte het hapjes-lopen pas echt leuk. Het merendeel van de gasten leed plotseling aan keuze stress. Dat op maandagmorgen een ontslagprocedure gestart moest worden en dat er zonder pardon werd besloten, dat Henk moest gaan, in plaats van Piet. Zo zwaar viel op zaterdagavond de keuze tussen een bitterbal of een vlammetje. Sterker nog, de keuze werd gewoon niet gemaakt.

Veel knapper zijn de jongleurs van de businessclub, die zo onopvallend mogelijk, zowel met links als met rechts, een balletje of zes proberen te scoren. Uitspraken als: “Kom mannen, we sluiten haar in”, “Ach moppie, zet de schaal hier maar neer hoor” en “Ik pak er ook even één voor mijn man, onze buurman, zijn vriendin, haar zus en hun kinderen, want die zijn net even naar het toilet”, deden mij altijd deugd. Blijven glimlachen, want we zijn tenslotte Hollanders, ook in de businessclub. We zijn dus dol op gratis. In de keuken, waar we op zijn tijd onze verhalen deelden, gierden we het zo nu en dan uit van het lachen.

Naast de bitterballen, kwamen ook spelers voorbij. Jong en oud. Getrouwd en vrijgezel. Bekend en onbekend. Onbekend wat nog bekend moest worden. En spelersvrouwen, voor wie hetzelfde gold. Grote clubs, grote namen, het Jeugd WK- onder de 18, play-offs, degradaties, promoties, algemeen directeuren, stadionverboden en massaal overwinningen vieren op het heilige gras. Horeca is emotie. Wij leefden mee, met iedereen, zowel de lach, als de traan.

Na 15 jaar vond ik het genoeg. Zóveel verhalen en anekdotes waar ik nog wel 100 blogs over kan schrijven. Ik heb genoten. En ik heb gevonden waar ik goed in ben; als lifestyle coach begeleid ik mensen naar een goede conditie, naar meer vitaliteit en een goede gezondheid. Zonder korreltje zout, oké oké, met een klein korreltje zout, maar ZONDER tequila!

Nieuwsgierig geworden? Stuur een berichtje en we praten samen verder.

 

Eefje Nieuwenhout

About the Author