G-voetbal : Plezier en passie!!

By Arno Arts | G-voetbal

jul 01 2016

1482134_780271945318185_782620385_nAl zes seizoenen geef ik aan het eind van ieder seizoen een avond training aan een G-voetbalteam (mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking). Het is traditie geworden. Ik begon dit avontuur bij Vitesse 08 en momenteel verzorg ik trainingen bij vv Heijen.

Het is met een paar woorden niet uit te leggen wat mij triggert om G-voetballers te trainen. Train één keer een G-voetbalteam en je weet het! De passie en beleving van de spelers en speelsters, de trots en blik in hun ogen als ze een compliment krijgen! Deze sporters verdienen meer aandacht!

Mijn naam is Arno Arts. Oud speler van onder andere NEC en Willem II.

Special Olympics

Van Ton Janssen (samen met Hans Schiks trainer bij vv Heijen (fantastisch hoe zij zich inzetten voor het G-voetbal!)) kreeg ik de vraag om de G-voetballers klaar te stomen voor de Special Olympics. Dit evenement vond plaats van 1 t/m 3 juli 2016 in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen en is ’s-werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een beperking.

De trainingarno-arts-4

Ton komt me ophalen voor de training. Nog vóórdat ik het sportcomplex van vv Heijen betreed, heb ik de eerste knuffel al te pakken. Keepster Maureen verwelkomt me met een innige omhelzing. Een voor één komen de G-voetballers binnen druppelen en is het een mooi weerzien! Gelukkig zijn ze allemaal nog gezond en in een opperbeste stemming. ‘’Mooi dat je er weer bent Arno”, krijg ik te horen, gevolgd door ontelbare handjes en knuffels en een opsomming van clubs waarvoor ik heb gespeeld.

De training is begonnen en bestaat uit een techniekvorm, afwerken en een partijtje. De inzet is fantastisch en het enthousiasme spat ervan af! Na afloop van de training, krijg ik van de G-voetballers en begeleiding van vv Heijen weer een presentje aangeboden. Onder luid applaus neem ik dit in ontvangst. Uiteraard heb ik ook iets meegenomen. Ik bedank iedereen voor de waardering en ik beloof dat ik de wedstrijden kom bezoeken bij de Special Olympics. Ik kijk nu al uit naar de volgende training: same time, same place! In Heijen speelt men G-voetbal met een ongekende passie en plezier!

Arno Arts

About the Author