Onze droom komt uit: we gaan Olympisch!

By Frank Engelbart | G-voetbal

jun 23 2016

20160603-180804-1682-highIn 2014 fantaseerden de drie oprichters over onze doelen met Voetbal+. Ik had toen net via via gehoord, dat Nijmegen bezig was om in 2016 de Special Olympics naar de regio te halen. Wow, dat zou mooi zijn….als we met een G-voetbalteam daarbij zouden kunnen zijn?! We schreven het in potlood op, ‘met een beetje hoop’…….

We zijn ruim anderhalf jaar verder en het is zo ver: op 1 juli lopen we met maar liefst 20 spelers en 9 begeleiders de openingsceremonie in het Goffert-stadion in Nijmegen en op 2 en 3 juli voetballen we Olympisch. Wie had dat durven dromen?

De Special Olympics Nationale Spelen (SONS 2016) vinden plaats op 1-2-3 juli 2016 in de regio Nijmegen. Meer dan 2.500 bijzondere sporters gaan daar in 18 sporten aan de slag. Een fantastisch evenement, mogelijk dankzij 800 begeleiders, 3.000 vrijwilligers, een enthousiaste organisatie en veel sponsoren. Kamp Heumensoord in Nijmegen is drie dagen lang de thuisbasis van sporters en begeleiders.

Voetbal is de grootste sport op de SONS 2016. 525 voetballers en 170 coaches zijn van de partij bij SC Woezik in Wijchen. En wij dus ook, met 2 teams. We hebben ons voetbalseizoen verlengd en trainen vol door om goed voorbereid van start te staan.

De voorbereiding was sowieso al een feest. Mijn zoon ging mee met Peter van Uhm (ambassadeur SONS 2016) naar ‘Tijd voor Max’ voor een live-interview op TV. We gingen met vier spelers naar Jasper Cillissen (ook ambassadeur) om een SONS-promo op te nemen, waar Lasse Schöne spontaan besloot om ook mee te doen. We maakten, met dank aan enthousiaste ouders/begeleiders, een geinig voorbereidingsfilmpje en wonnen daar zelfs een speciale prijs mee: vier spelers mogen in een helikopter van de luchtmacht mee voor een vlucht boven Nijmegen. Eigenlijk hebben we al gewonnen vóórdat we meedoen!

Een groot feest gaat het zéker worden, want de Olympische gedachte is juist voor deze doelgroep ultiem van toepassing: ‘je wint al als je meedoet’. Wil je dit feest meemaken? Kom gerust eens kijken. Voor meer info: www.specialolympics2016.nl

En ik weet het zeker, met kippenvel over mijn hele lijf en tranen in mijn ogen loop ik 1 juli het Goffert-stadion in!

 

Frank Engelbart

About the Author

Vader van Ivar (en nog twee zonen, die niet voetballen). Mede-oprichter, trainer en coach Beuningse Boys Voetbal+. Partner bij organisatie adviesbureau Rijnconsult

(3) comments

Add Your Reply