Leonne Stentler: ‘Met Van Hooijdonk steun voor de kritische massa’

By Leonne Stentler | Nederlands vrouwenvoetbal

nov 23 2016

leonne-12

Leonne Stentler geeft haar visie op vrouwenvoetbal. Hoe kijkt zij aan tegen coach Van Hooijdonk?

Volgens David Endt was de loting voor het EK 2017 voor vrouwen een slecht getimed evenement met twee grote afwezigen: Daphne Koster en Vera Pauw. Twee iconen uit het vrouwenvoetbal die niet zijn uitgenodigd, vormen natuurlijk een gemiste kans voor open doel. Daar moet ik David gelijk in geven en de KNVB mag zichzelf achter de oren krabben.

Pierre van Hooijdonk is ambassadeur van het EK 2017 voor vrouwen in Nederland. Top! Een ex-international, pierre-van-hooijdonkmet een prachtige carrière. Tegenwoordig is Pierre analist en hij ondersteunt het vrouwenvoetbal. Dit is iets waar het vrouwenvoetbal al jaren voor vecht: gesteund worden door de kritische mannenmassa. Een voetballer met een andere volg -en doelgroep, een ander bereik, maar Pierre is wel ambassadeur van het vrouwenvoetbal! Frank de Boer is de volgende stap. Wie belt hem even? Wellicht om bondscoach te worden van de OranjeLeeuwinnen..

Oprechte interesse of politieke correctheid?

De grote vraag is natuurlijk; is dit oprechte interesse of is dit politieke correctheid? Vanwaar ‘opeens’ deze rugdekking van de vrije trappen specialist? Dat zullen we snel genoeg weten, als we Pierre naar de naam en positie gaan vragen van alle OranjeLeeuwinnen. Eitje natuurlijk voor een analist!

speelschema-ek-2017-voor-vrouwenDesalniettemin is Pierre een prima persoon om nieuwe doelgroepen mee aan te boren. Want we willen iedereen op de banken hebben. We willen mensen die nog niet geïnteresseerd zijn in het vrouwenvoetbal, nu toch écht enthousiast krijgen. Daarom is Pierre een prima ambassadeur. Dus geen gebrek aan creativiteit, zoals David Endt de KNVB verweet. Prima stap, met potentie. Go Pierre! Op naar de 17 miljoen bondscoaches! Op naar de finale! Op naar eeuwige roem voor de OranjeLeeuwinnen! Op naar de ambassadrices van morgen!

Leonne Stentler, ex-international en eigenaar van Liona soccer.

About the Author

(1) comment

Add Your Reply